Gilbertvilleserien

Genre: Historisk Skönlitteratur

George Gladstone kommer som nyutexaminerad kyrkoherde till den lilla orten Gilbertville i Dorsetshire, England år 1871. Kyrkan är sliten och inte så välbesökt som George först tror. Föga anar han den svåra väg han har framför sig för att se sina drömmar gå i uppfyllelse.

George får en oväntad bundsförvant i den unga och livliga Eleanor MacLachlan som driver Gilbertvilles välbesökta pub ”The Fox and Hounds”. Hennes förmåga att nå ortens bybor med jordnära råd, kompletterar Georges själasörjande ådra.

   Nära Gilbertville ligger godset Bartlington Manor, vars ägare drivs av maktbegär och kontrollbehov. Samtidigt  verkar det vila en förbannelse över orten som har hållit den i sitt grepp i nära ettusen år. En förbannelse som lett till ett andligt mörker som påverkar både människor och vädrets makter och som har sina rötter ända in i djupet av Londons mäktiga salar.

   Tro, hopp och kärlek sätts på spel i kampen mot det onda inflytandet som uppbringar all sin kraft till att förhindra ankomsten av Dagen då Gilbertville får ett Klockspel.

George Gladstone kommer som nyexaminerad kyrkoherde till den lilla orten Gilbertville i Dorsetshire, England år 1871. Han får en dröm att bygga ett nytt kyrktorn med ett klockspel. Men problemen hopar sig emot hans planer.

   Byns mittpunkt är puben "The Fox and Hounds" med den livliga Eleanor MacLachlan, som oväntat blir en bundsförvant till George mot mörkrets makter som verkar ha rötter ända in i Londons mäktiga salar. Georges tro utmanas när han kämpar mot det onda inflytandet som vill förhindra byggandet av Klocktornet i Gilbertville.


Gilbertvilleserien bygger på verkliga händelser som dramatiserats. Klocktornet är del 1 i Gilbertvilleseriens första trilogin "Dagen då Gilbertville fick ett klockspel".


Klocktornet i Gilbertville har fått ett fint omnämnande från Bibliotekstjänst: ”Personteckningen är god, miljön som ur en brittisk film med cottages, en pub, herrgården och bykyrkan och intrigen medryckande!”

Tor Flensmark, BTJ, ur Häftespos 14105232


Den tredje reviderade utgåvan, slutredigeras, med nya kapitel och nytt format: 141*216*26,5 mm, Hårdpärm/kartonnage, rundad rygg, matt omslag, 276 sidor, innehåller karta och bild på kyrkan 

George Gladstone kommer som nyutexaminerad kyrkoherde till den
lilla orten Gilbertville i Dorsetshire, England år 1871. Kyrkan är sliten och inte så välbesökt som George först tror. Föga anar han den svåra väg han har framför sig för att se sina drömmar gå i uppfyllelse.
George får en oväntad bundsförvant i den unga och livliga Eleanor MacLachlan som driver Gilbertvilles välbesökta pub ”The Fox and Hounds”. Hennes förmåga att nå ortens bybor med jordnära råd, kompletterar Georges själasörjande ådra.

Nära Gilbertville ligger godset Bartlington Manor, vars ägare drivs av maktbegär och kontrollbehov. Samtidigt verkar det vila en förbannelse över orten som har hållit den i sitt grepp i nära ettusen år. En förbannelse som lett till ett andligt mörker som påverkar både människor och vädrets makter och som har sina rötter ända in i djupet av Londons mäktiga salar.


Georges tro utmanas då han kämpar tillsammans med Eleanor mot det onda inflytandet som uppbringar all sin kraft till att förhindra byggandet av Klocktornet i Gilbertville.

När Gilbertville år 1882 får sin egen tågstation får George Gladstone veta att Klockorna är påväg. Men av någon märklig anledning dröjer det längre än förväntat - både av naturliga och övernaturliga skäl.

   Vädrets makter rasar över den lilla byn samtidigt som byborna kämpar för sin överlevnad mot missväxt och nöd vilket gör att George nära nog ger upp hoppet.

   Ett oväntat besök kanske innebär en lättnad?


Klockorna är del 2 i Gilbertvilleseriens första trilogi "Dagen då Gilbertville fick ett klockspel".


Den tredje reviderade utgåvan, slutredigeras, med nya kapitel och nytt format: 141*216*27 mm, Hårdpärm/kartonnage, rundad rygg, matt omslag, 276 sidor

George Gladstone utsätts, i denna andra del, för vädrets makter.
Året är nu 1882.

George och Eleanor har tillsammans med byborna i Gilbertville invigt en ny tågstation som de hoppas ska bli en öppning ut mot världen. Kyrkoherde George får veta att klockorna är på väg från Belgien. Men klockorna dröjer och ingen vet var de har tagit vägen.


Dessutom börjar det regna och skördarna slår fel. Det är en annalkande katastrof som inte bara verkar ha naturliga orsaker, anar George.

Regnet hotar att ödelägga hela byn och Millie Ellis, som är mjölnerska på kvarnen får ofta resa till Dorchester för att handla in förnödenheter. Men ett handelsembargo hindrar inköpen till sist. Så nöden blir bara värre och värre för den lilla byn. George är nära att förlora hoppet och omständigheterna leder till sist till att han drabbas av en trötthet han aldrig tidigare har upplevt.


Samtidigt öppnar Frälsningsarmén eld i Stockholm, Sverige. Där blir den tjugo år gamla Karin Andersson från Gnesta förvandlad. Hon får snabbt en kallelse till England och kommer tillsammans med sin make John Scott till London. Men i en dröm får John veta om Gilbertvilles lidande. De reser därför till Gilbertville för att se vad de kan göra för att hjälpa till.


Georges hopp sviktar då han kämpar tillsammans med Eleanor mot det onda inflytandet som uppbringar all sin kraft till att förhindra installationen av Klockorna i Gilbertville.

Den stora skördefesten går av stapeln år 1897 och George Gladstone har fullt upp att göra. Speciellt Emmas fästman håller honom upptagen och hans vänner undrar hur lång tid det ska ta innan Gilbertville får sitt klockspel installerat. Samtidigt upptäcker Georges son en hemlig tunnel ...


Klockspelet är del 3 i Gilbertvilleseriens första trilogi "Dagen då Gilbertville fick ett klockspel".


Den tredje reviderade utgåvan, slutredigeras, med nya kapitel och nytt format: 141*216*29 mm, Hårdpärm/kartonnage, rundad rygg, matt omslag, 312 sidor

George Gladstone får, i denna tredje del, många råd som går emot det han just nu upplever är det rätta att göra. Året är nu 1897.

Nya festivaler och samarbeten med närliggande och inte fullt så närliggande kyrkoherdar håller George sysselsatt. Samtidigt står de sedan länge omlevererade klockorna till klockspelet och samlar damm i en lada mellan kyrkan och prästgården.


Den nyblivne biskopen Abraham förstår inte varför klockspelet inte har blivit installerat. Det gör inte församlingstjänarna heller. Men George har nästan glömt bort klockorna.


Samtidigt verkar det som att Sir Percy och hans bröder kommer närmare en lösning på de onda krafter som har härjat och förpestat tillvaron i den gemytliga lilla byn. En kvinna med krafter utöver det vanliga har slagit en förbannelse över orten. Georges son, Benjamin, gör tillsammans med John Scotts son, Charles, spännande upptäckter på en hemlig plats. Men kommer det att räcka för att leda till den spännande upplösningen i dramat kring det andliga mörker som har vilat över Dorsetshire i nästan ettusen år?


Georges kärlek och överlåtelse sätts på spel då han kämpar tillsammans med Eleanor mot det onda inflytandet som uppbringar all sin kraft till att förhindra installationen av Klockspelet i Gilbertville.

En utomhuskonsert på Klockspelet år 1903 uppskattas mycket av Gilbertville med omnejd. Detta blir upptakten till en ny händelsekedja i Gilbertvilles historia som utspelar sig parallellt på orter som Odessa, Berlin, London och Gilbertville. Det ser ut som att de onda planerna för den lilla byn i Dorset blossar upp på nytt när Sir Percy får veta att hans vän Sir Alton har försvunnit under mystiska omständigheter. När han ändå är i London får han i uppdrag av kyrkoherde George att hålla ett vakande öga på Paul, så att han inte råkar i trubbel. Olika förvecklingar leder till att Paul ska ackompanjera en vacker ung sångerska som heter Lala. Ljuv musik uppstår ...


Del 4 i Gilbertvilleserien och upptakten i trilogin "Klockspelaren i Gilbertville": Ouvertyr. ISBN 9789188231062, Storpocket, 282 sidor, 135*210*19,5 mm, Publicerad 2022-07-20.

Ouvertyr är den spännande fortsättningen på Gilbertvilleserien.


Året är nu 1903 och den lilla byn har levt vidare i sin egen lunk. Eleanors och Georges son, Paul, lever ett busigt liv med sin vän. Det innebär många bekymmer för föräldrarna. Men när Paul en morgon bryter foten, får de en liten respit i bekymret.


Klockspelaren, Joseph Denyn, har haft sin välbesökta årliga konsert på klockspelet i Gilbertville. Då följde hans och hustrun, Helenas äldsta dotter, Ruth med. När Joseph och hans fru ska åka hem, bestäms att Ruth ska stanna kvar i Gilbertville. Till Pauls förtret. För Paul gillar inte Ruth, och det är ömsesidigt.

 

Som en del av lösningen på Pauls oroliga läggning köper George, på Percys och Joseph Denyns förslag, in ett övningsklockspel. Det sysselsätter Paul, men konflikten med Ruth gör att Eleanor tycker att George behöver hitta ytterligare förströelse till Paul. Då bestäms att Paul ska åka med Sir Percy till London.


I London flödar musiklivet och Paul blir en duktig pianist. Paul följer med Sir Percy på en del konserter. Förvecklingar leder till att Paul ska ackompanjera en vacker ung sångerska som heter Lala. Ljuv musik uppstår.

 

Samtidigt har Sir Percy fått veta att hans gode vän, Sir Alton har försvunnit. Det dröjer inte länge innan det visar sig att han dött. Misstankar väcks om att han till och med kan ha blivit mördad.

I jakten på lösningen kommer Percy återigen i kontakt med den saxiska orden och två herrar vid namn, Herr Wilhelm von Lichtenberg och Sir Ashton Sommerville ...


GILBERTVILLESERIEN

 

UTGÅVOR


DEL 1-3 DAGEN DÅ GILBERTVILLE FICK ETT KLOCKSPEL

ISBN 9789187633188 - Pocket, andra reviderade utgåvan, 135*210*45 mm, 736 sidor, endast hos förlaget


DEL 1 KLOCKTORNET I GILBERTVILLE 

ISBN 9789198105506 - Mjukpärm, 240 sidor, 148*210*14 mm, publ 2013-11-06 (första utgåvan)

ISBN 9789189292024 - 3e rev utg, Hårdpärm/Kartonnage, 276 sidor, 141*216*26,5mm, kommande publikation

ISBN 9789187633478 - BoD, kommande

ISBN 9789188231109 - ePub, aktiv 2017-09-06

 

 

DEL 2 KLOCKORNA I GILBERTVILLE

 

ISBN 9789198105568 - Mjukpärm, 258 sidor, 148*210*14 mm, publ 2014-08-18 (första utgåvan)

ISBN 9789189292123 - 3e rev utg, Hårdpärm/Kartonnage, 276 sidor, 141*216*26,5mm, kommande publikation

ISBN 9789187633669 - BoD, kommande

ISBN 9789188231116 - ePub, aktiv 2017-10-13

 

 

UTGÅVOR DEL 3 KLOCKSPELET I GILBERTVILLE

 

ISBN 9789198105582 - Mjukpärm, 334 sidor, 148*210*19 mm, publ 2014-12-18 (första utgåvan)

ISBN 9789189292239 - 3e rev utg, Hårdpärm/Kartonnage, 312 sidor, 141*216*29mm, kommande publikation

ISBN 9789187633676 - BoD, kommande

ISBN 9789188231239 - ePub, aktiv 2017-10-13

 

 

UTGÅVOR DEL 4-6 KLOCKSPELAREN I GILBERTVILLE

 

ISBN 9789188231062 - Ouvertyr (4), Mjukpärm, 276 sidor, 135*210*19mm, kommande publikation

ISBN 9789188231161 - ePub, aktiv 2021-11-08

ISBN 9789188231789 - Trio (5), Mjukpärm, planerad

ISBN 9789188231895 - ePub, planerad

ISBN 9789188231796 - Rondo (6), Mjukpärm, planerad

ISBN 9789188231932 - ePub, planerad

 

 

UTGÅVOR DEL 7-9 KLOCKRINGNING I GILBERTVILLE (omslag ej klara)

 

ISBN 9789188231079 - Levande jag kallar (7), Mjukpärm, planerad

ISBN 9789188231215 - ePub, planerad (7)

ISBN 9789188231208 - Döda jag sörjer (8), Mjukpärm, planerad

ISBN 9789188231314 - ePub, planerad (8)

ISBN 9789188231307 - Blixten jag bräcker (9), Mjukpärm, planerad

ISBN 9789188231406 - ePub, planerad (9)