Nimrod

Genre: Biologisk Science-Fiction

Nimrodinia är ett postapokalyptiskt kontroll-samhälle styrt av regenterna Nimrod och Semiramis med ett mål: att skapa den perfekta könlösa människan. Kungens närmaste eunuck Sen Envio Gajni bär på en hemlighet som han aldrig yppat. Samtidigt gör den förkastade och mystiske hen-titulerade Neniu en märklig upptäckt i Nekropsia, Nimrodinias soptipp.

Trettio år efter det stora maktövertagandet har kung Nimrod byggt upp ett postapokalyptiskt samhälle som heter Nimrodinia. Tillsammans med sina sju eunucker, satraperna, övervakar kungen sina intressen. Genom Nimrodsystemet får individerna i Nimrodinia sin dagliga näring och samhället kontrolleras och styrs systematiskt och hårt genetiskt inriktat mot att skapa den perfekta könlösa människan. Allt ser ut att löpa helt i enlighet med planerna och snart bör kung Nimrod och hans gemål drottning Semiramis få sina önskningar uppfyllda.

Satrap Sen Envio Gajni bär dock på en hemlighet han aldrig yppat för kungen. Vid maktövertagandet lyckades Sen Envio smuggla in en kvinna från Exterenia, som då fött en son, som heter Arbo. När Arbo får veta hur allt började, lämnar han med Envios hjälp Nimrodinia. Men en räd på kungens befallning leder till Arbos tillfångatagande och dödande.   

När kungen proklamerar att tidpunkten för den slutgiltiga lösningen är bestämd, måste Sen Envio i en hård kamp mot tiden göra vad han kan för att stoppa kungen.

Samtidigt gör den förkastade och mystiske hen-titulerade Neniu en märklig upptäckt i Nekropsia, Nimrodinias soptipp.

NIMROD


UTGÅVOR NIMROD


ISBN 9789187633058 - Mjukpärm, 366 sidor, 148*210*19 mm, publ 2015-11-04

ISBN 9789187633331 - ePub, aktiv 2016-09-08

ISBN 9789187633041 - Nimrodinias Värld (Utökat Appendix i färg), 24 sidor, endast via förlaget

NIMROD är en Biologisk Science-Fiction med postapokalyptiskt, dystopiskt tema som behandlar ämnen som genmanipulation, genus och kontroll. Det är en berättelse som experimenterar med kombinationen av könsneutralitet, kretslopp och vidareutvecklad teknik, vilka är moderna företeelser som utmanar tänkandet i dagens samhälle. I berättelsen är dataåldern passerad och istället finns ett mycket mer komplicerat system: Nimrodsystemet, som biologiskt styr den dagliga verksamheten och livet för alla som bor i det jättelika zigguratet som utgör staden Nimrodinia.


Det finns satiriska drag i berättelsen, med syfte att överdriva satrapernas liv, vilka symboliserar de sju dödssynderna, som har fått en modernare tolkning i enlighet med den som Gianfranco Girotti förespråkat/vidareutvecklat.


Dessa är:

1. Bioetiska övergrepp

2. Moraliskt tveksamma experiment

3. Drogmissbruk

4. Miljöförstöring

5. Ökande av klyftor mellan rika och fattiga

6. Överdådig förmögenhet

7. Skapande av fattigdom


Samtliga sju är enligt Girotti "samhälleliga till karaktären, och handlar om människans handlingar eller underlåtelser mot omvärlden".

(Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/De_sju_dödssynderna).


Appendix
Skyddsomslag