En konstnärs berättelse

Genre: Konstnärlig Självbiografi (har utgått)

En Konstnärs Berättelse av och om Jan Bahlenberg är en bok med bilder på Jans konstnärskap med tankar som inspirerade skapandet. Broderier, oljepastellmålningar, skulpturer i keramik, collage m.m.

I den här boken får du lära känna konstnären Jan Bahlenberg som föddes 1937 i Sollefteå och har drivits av en önskan att skapa i olika typer av material genom hela sitt liv. Du får ta del av Jans konstnärsberättelse i både ord och bilder. Jan Bahlenberg skriver, målar och skulpterar och har aldrig riktigt kunnat bestämma sig för ett speciellt sätt att uttrycka sig. Det har resulterat i utställningar i Gävle, Göteborg, Uddevalla och New York. I trettio år utbildade han specialpedagoger vid Göteborgs Universitet. Efter sin pension fick han tid att doktorera med en hermeneutisk avhandling i pedagogik om konsthistorikern Carlo Derkert. Jan är medlem i: Författarcentrum Väst, Författarförbundet och Svenska Konstnärsförbundet.

EN KONSTNÄRS BERÄTTELSE


UTGÅVOR


ISBN 9789188231499 - Hårdpärm (Inbunden, med skyddsomslag och märkband), 96 sidor, 166*266*9 mm, publicerad 2020-01-15 med över etthundra bilder i färg. Avpublicerad 2022-05-16