Mitt nu och mitt då

Genre: Självbiografi (har utgått)

"Det känns viktigt för mig att få min berättelse nedskriven. Om inte, kanske mina upplevelser försvinner ut i världsrymden, som om de aldrig varit upplevda och värda att berättas."


Så skriver författaren Zahra Sadek Åman om varför hennes berättelse ges ut. Och det är verkligen en spännande livshistoria: Genom krigshärjade områden och om familjens kamp för mat för dagen. Om det första äktenskapet och barnen. Och flykten till Sverige!


Berättelsen är nedtecknad av Jan Bahlenberg och omslaget är bildsatt av honom.

Mitt nu och mitt då av Zahra Sadek Åman med hjälp av Jan Bahlenberg, är en livsberättelse om en kvinna som växer upp i ett land som inte accepteras av kringliggande nationer. Hon tvingas gifta sig tidigt och får snabbt barn. När landet dras in i Irak-kriget hamnar familjen i en ohållbar livssituation. De väljer att komma till Sverige.
Den nya kulturen är befriande berättar Zahra och bestämmer sig för att anamma den. Men hennes make gillar det inte.
Zahra gör sig fri och väljer en annan livsinriktning.
Vägen är inte problemfri. Läs om hennes resa mot att få andas fritt i sitt nu och i sitt då.
Som det ska vara.


Så här skriver Zahra på ett ställe i sin bok:
Få hålla om. Öppen. Veta att vilja det rätta. Orka med. Våga pröva nya vägar. Hela tiden en positiv inställning. Inte bli lurad att ta den enkla och breda vägen. Inte låta sig bli förskräckt inför de svårigheter som jag vet kommer att dyka upp. Gärna välja den obanade stigen. Den utan skyltar som visar att jag är på rätt väg. Våga den väg ingen tidigare gått. Inte alls säker på att den leder fram till det mål jag kan känna mig stolt över. Kanske att just osäkerheten jag lever i är den verkligt sanna vägen. Att bli kvar där fast det inte finns någon garanti för framgång.
Att kärleksfullt sopa golvet och andas sig fram till ett lugn. Om det så enbart leder till att golvet blir rensopat så kan jag glädjas med golvet att det blir befriat från skräp. Det är så jag har lärt mig att tänka. De enkla handlingarna lika självklara som andetagen jag andas.

MITT NU OCH MITT DÅ


UTGÅVOR


ISBN 978918823188 - Hårdpärm, 120 sidor, 166*266*10 mm, publicerad 2019-07-05 -- 2022-05-16

ISBN 9789188231949 - ePub, aktiv 2019-08-09 -- 2022-05-16