Jan Bahlenberg


Jan Bahlenberg (1937) är både konstnär och författare med ett flertalet manus publicerade. Hos Upper Room förlag finns Tamarinden och Under Olivträdet. Dessutom har han fått utgivet Självbiografin Mitt nu och mitt då som handlar om Zahras uppväxt och liv. Jan har spökskrivit texten för att hjälpa Zahra sätta ord på hennes tankar.

I boken En konstnärs berättelse får du lära känna Jan som konstnär. Jan har bildsatt sin hustru Majken Bahlenbergs sagor:
Sagan om en liten prins, Trollkärringen, Didrik och skatten, Guldormen samt Hålet i trädet. Samtliga utgivna på Upper Room förlag.

   Jan skriver, målar och skulpterar och har aldrig riktigt kunnat bestämma sig för ett speciellt sätt att uttrycka sig. Det har resulterat i utställningar i Göteborg, Uddevalla och New York.
I trettio år utbildade han specialpedagoger vid Göteborgs Universitet.
   Efter sin pension fick han tid att doktorera med en hermeneutisk avhandling i pedagogik om konst-historikern Carlo Derkert.

   Diktsamlingen I tonen som ljuder och den skönlitterära boken Där solen bryter fram eller går i moln är de senaste utgivningarna på Upper Room förlag.


Medlem i Författarcentrum Väst
Medlem i Författarförbundet
Medlem i Svenska Konstnärsförbundet